+389 71 758 311 [email protected]

Category: Uncategorized @sq

Uncategorized @sq

Ова се земјите со најмногу милијардери: На листата нема богаташи од поранешните југословенски земји

Posted By 3e Consulting

Најмногу милијардери во светот живеат во САД, од нив 607 со имот вреден 3.111 милијарди долари, според податоците на американскиот магазин Forbes.
Следува Кина со 324 милијардери кои вкупно тежат 980 милијарди долари.

Во Европа најмногу милијардери има Германија – 114, со вкупно богатство од

Read More
  • Comments Off on Ова се земјите со најмногу милијардери: На листата нема богаташи од поранешните југословенски земји
  • about 1 year ago

Uncategorized @sq

Анализа: каде се изгуби македонската средна класа?

Posted By 3e Consulting

Македонската средна класа се изгуби во транзицијата – нерамномерната распределба на приходите резултира со малкумина екстремно богати и многумина кои со мака го туркаат месецот.
Статистика: висока нееднаквост

Ова го потврдуваат и официјалните статистички податоци. Таканаречениот GINI коефициент според последните податоци на Државниот завод за

Read More
  • Comments Off on Анализа: каде се изгуби македонската средна класа?
  • about 1 year ago

Uncategorized @sq

Усвоени Извештајот за финансиската стабилност во 2018 година и најновиот Квартален извештај на Народната банка

Posted By 3e Consulting

Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на која ги разгледа и ги усвои Извештајот за финансиската стабилност во 2018 година и најновиот Квартален извештај на централната банка.
Во усвоениот Извештај за финансиската стабилност е утврдено дека финансиската стабилност се одржа и минатата година,

Read More
  • Comments Off on Усвоени Извештајот за финансиската стабилност во 2018 година и најновиот Квартален извештај на Народната банка
  • about 1 year ago
error: Content is protected !!